DigiTaalhuis de Kempen is dé plek waar alle inwoners van Reusel-De Mierden terecht kunnen die aan de slag willen met taal, digitale vaardigheden en rekenen.

Wil je beter Nederlands leren praten, schrijven en lezen? Wil je beter leren rekenen of leren omgaan met geld? Handig worden met de computer, internet of smartphone? Of ken je iemand waarvan je denkt dat hij of zij hulp kan gebruiken? En wil je graag weten wat jij kunt doen, en hoe je het gesprek aangaat?

Kom dan langs in de Bibliotheek in Reusel en vraag naar het DigiTaalhuis. Of kijk voor meer informatie op de website van het DigitTaalhuis.

Meer informatie DigitTaalhuis(externe link)

Hoe werkt het?

In het DigiTaalhuis helpen deskundigen iedereen op weg naar begeleiding, activiteiten of trainingen die bij hun specifieke vraag passen. Dit kunnen lessen of bijeenkomsten in groepsverband zijn, maar ook één op één begeleiding. De hulp is gratis. 

Het DigiTaalhuis kan ook hulp bieden voor bedrijven en organisaties die in aanraking komen met mensen die moeite hebben met basisvaardigheden. Bijvoorbeeld door het bieden van cursussen en trainingen in het herkennen van signalen en doorverwijzen.

Aanvullende informatie

Het DigiTaalhuis is een initiatief van Bibliotheek de Kempen, Cordaad Welzijn, Taalkracht en de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-de Mierden. Binnen deze samenwerking werkt iedereen aan manieren om de basisvaardigheden van mensen te verbeteren.

Contactpersoon

Benieuwd hoe het DigiTaalhuis jou kan helpen? Kom dan langs in de bibliotheek van Reusel of neem contact op met Hans Janssen, Coördinator DigiTaalhuis de Kempen, via: 

Heeft deze informatie u geholpen?