Dierenhulporganisaties in Nederland werken samen om hulp te bieden aan dieren die slachtoffer zijn van de oorlog in Oekraïne. De Dierenbescherming, DierenLot, IFAW en de NFDO hebben de handen ineengeslagen om één meldpunt op te zetten en hulp te coördineren. Sinds maandag 7 maart 09:00 uur zijn telefoonnummer 088 -  811 33 33 en mailadres: info@hulpvoordierenuitoekraine.nl opengesteld voor gevluchte Oekraïners die hulp voor hun huisdieren nodig hebben.

Ook gemeenten, asielzoekerscentra of mensen die privé Oekraïners met hun dieren opvangen kunnen hier hulp aanvragen. Dieren kunnen dan geholpen worden met de nodige vaccinaties en medische hulp, praktische zaken als mandjes en voer of eventueel tijdelijk onderdak. 

Hulp voor Dieren uit Oekraïne is een initiatief van de Dierenbescherming, IFAW, DierenLot en de NFDO en wordt gecoördineerd door de Dierenbescherming. Verder helpen onder meer de Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn, de dierenpolitie, organisaties in de Dierencoalitie, Mendoo, Stray-AFP en Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn mee om alle nodige hulp in Nederland te kunnen bieden.