Heb je een laag inkomen en in december niet automatisch de energietoeslag over 2023 ontvangen? Dan is het tot 1 juli 2024 mogelijk deze toeslag van € 1.300,- alsnog aan te vragen.

Je vindt het aanvraagformulier samen met alle aanvullende informatie en de voorwaarden terug op de website van KempenPlus.

Naar KempenPlus 

Wat is een laag inkomen?

Een laag inkomen wil zeggen dat je inkomen lager is dan 120% van de bijstandsnorm: 

  • Voor een alleenstaande tussen 21 en AOW-leeftijd is dat netto € 1.463,57 (normbedrag zonder vakantietoeslag). 
  • Voor een gehuwd of samenwonend stel tussen 21 jaar en AOW-leeftijd is dat netto € 2.090,81 (normbedrag zonder vakantietoeslag).

Een overzicht van alle normbedragen (ook inclusief vakantietoeslag) vind je op ook op www.kempenplus.com/normen-en-bedragen-minimabeleid.

Heb je vragen?

Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met het team Bijzondere Bijstand van KempenPlus via 0497 - 33 12 00. Elke dag is er een telefonisch spreekuur van 09.00 tot 11.00 uur. Of mail naar bijzonderebijstand@kempenplus.com.

Hulp bij het aanvragen

Vind je het fijn als iemand met je meekijkt? Voor hulp bij het aanvragen van de energietoeslag kun je terecht bij het Informatieplein in de bibliotheek van Bladel of Eersel. Het Informatieplein in Bladel is elke maandag in de oneven weken open van 14.00 tot 16.00 uur. Het adres is Markt 4. In Eersel is dit elke woensdag in de even weken in de bibliotheek. Het adres is Dijk 7. Je kunt hier van 14.00 tot 16.00 uur zonder afspraak binnenlopen voor gratis ondersteuning en praktische hulp.

Het Informatieplein is een samenwerking tussen de bibliotheek, Digitaalhuis, sociaal raadslieden en de thuisadministratie van CordaadWelzijn.