Bruisend Buitengebied in een veelzijdig landschap

Het buitengebied in Brabant is volop in beweging en verandert de komende jaren sterk. In onze gemeente is dat niet anders. Veel agrarische bedrijven stoppen en voor de vrijkomende agrarische gebouwen zoeken we naar een nieuwe functie. We moeten ons aanpassen aan de veranderingen van het klimaat en ook nieuwe energiebronnen moeten een plek krijgen in ons buitengebied. Deze beweging, die we met een mooi woord ‘transitie’ noemen, willen we als gemeente begeleiden, maar vooral ook aangrijpen om ons mooie buitengebied en het veelzijdige landschap te versterken.

Dat betekent dat we aan de slag moeten. Een belangrijke stap hiervoor is een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied. In 2020 zijn we druk bezig geweest met de voorbereidingen hiervoor. Vanaf begin januari 2021 ligt het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage. Wij streven ernaar om na de zomervakantieperiode 2021 het ontwerpbestemmingsplan ter inzage te leggen.

Foto van het projectteam in het buitengebied

Projectteam

Het projectteam voor het nieuwe bestemmingsplan bestaat uit (v.l.n.r.) Màdy Verkooijen, Ronald Krul, Steffie Renders en Mariëlle van der Hoff. Neem gerust contact op via 0497 - 650 650 of buitengebied@reuseldemierden.nl.

Foto van ervencoach Kees van Haaren in het buitengebied

Ervencoach

Ervencoach Kees van Haaren ondersteunt u kosteloos bij de ontwikkelopgaves op uw erf. Neem gerust contact op via 06 – 13 51 33 18 of ervencoach@reuseldemierden.nl.

Meer informatie