Bruisend Buitengebied in een veelzijdig landschap

Het buitengebied in Brabant is volop in beweging en verandert de komende jaren sterk. In onze gemeente is dat niet anders. Veel agrarische bedrijven stoppen en voor de vrijkomende agrarische gebouwen zoeken we naar een nieuwe functie. We moeten ons aanpassen aan de veranderingen van het klimaat en ook nieuwe energiebronnen moeten een plek krijgen in ons buitengebied. Deze beweging, die we met een mooi woord ‘transitie’ noemen, willen we als gemeente begeleiden, maar vooral ook aangrijpen om ons mooie buitengebied en het veelzijdige landschap te versterken.

Dat betekent dat we aan de slag moeten. Een belangrijke stap hiervoor is een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied. In 2020 zijn we druk bezig geweest met de voorbereidingen hiervoor. Begin januari 2021 is het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. Tegelijkertijd zijn heel veel gesprekken gevoerd met inwoners van onze gemeente. Dit leverde zeer veel informatie op, waardoor het ter inzage leggen van het ontwerpbestemmingsplan op zich moest laten wachten. Inmiddels hebben wij het concept-ontwerpbestemmingsplan ontvangen. Die zijn wij nu intern aan het toetsen. Wij streven ernaar om voor de zomervakantie 2023 het ontwerpbestemmingsplan ter inzage te leggen.

Contact

Het projectteam voor het nieuwe bestemmingsplan is nu volop bezig om het ontwerpbestemmingsplan gereed te maken. Heeft u vragen of heeft u een opmerking? Neem gerust contact op via buitengebied@reuseldemierden.nl.

Foto van ervencoach Kees van Haaren in het buitengebied

Ervencoach

Ervencoach Kees van Haaren ondersteunt u kosteloos bij de ontwikkelopgaves op uw erf. Neem gerust contact op via 06 – 13 51 33 18 of ervencoach@reuseldemierden.nl.

Meer informatie