Door corona is de zorg in onze regio op diverse locaties overbelast. Onder het zorgpersoneel is er, mede door de maatregelen, ook sprake van veel ziekmeldingen. Met de inzet van extra mensen willen de 21 zorgwethouders in Brabant-Zuidoost de zorg ontlasten. Via de campagne ‘Extra handen voor de zorg’ vragen zij inwoners om een helpende hand. Ook onze gemeente ondersteunt deze actie.

Wat is de bedoeling?

Alle hulp is welkom. Denk aan het ondersteunen van dagbesteding in verpleeghuizen; helpen bij eetmomenten of een wandelingetje maken. Hoe klein ook, jouw bijdrage is heel belangrijk. Door dit soort werk uit handen te nemen, kunnen zorgmedewerkers zich richten op andere taken.

Vrijwilligers

Zorg in Oktober zoekt dringend vrijwilligers. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Zorg in Oktober via coordinatorenvrijwilligers@zorginoktober.nl of bellen met Annet of Marloes via 06 - 51 58 76 22.

Extra handen voor de zorg

De website www.extrahandenvoordezorg.nl brengt vraag en aanbod van vrijwilligers en professionals bij elkaar. Heb je een zorgdiploma? Werk je op dit moment in een andere branche (bijvoorbeeld de horeca) die nu even stil ligt? Ontvang je op dit moment een uitkering? Of ben je scholier die nu even geen stageplek kan vinden? Meld je dan aan via www.extrahandenvoordezorg.nl.