Op 20 november start het verkeersproject FLUOkids, de campagne die kinderen in het basisonderwijs op een leuke manier wil stimuleren om fluorescerende en reflecterende kleding te dragen op weg naar school. FLUOkids gaat dit jaar van start op meer dan 90 basisscholen in Nederland.

Voor kinderen die te voet of met de fiets naar school komen is het belangrijk om op te vallen in het verkeer. Het dragen van fluorescerende en reflecterende kleding helpt hier bij. Sterker nog, de zichtbaarheid wordt hiermee verbeterd tot maar liefst 150 meter!

Goede zichtbaarheid wordt beloond

FLUOkids vindt plaats tijdens de donkerste weken van het jaar. Namelijk van maandag 20 november tot en met vrijdag 9 februari 2024. In totaal doen meer dan 20.000 leerlingen mee! Naast het belang van goede zichtbaarheid, is het ook leuk om mee te doen. Iedere leerling krijgt een kaart. Voor iedere dag dat hij of zij goed zichtbaar naar school komt wordt er een sticker geplakt. Is de kaart vol? Dan volgt een leuke beloning van bijvoorbeeld Avifauna, Bobbejaanland, GaiaZOO en WILDLANDS en maken de leerlingen kans op prijzen van 999 games, Bruynzeel, JanSport, Volare Bicycles en WOWOW.

Meer weten?

Heb je vragen over dit project of wil je meer weten over FLUOkids? Kijk ook eens op www.fluokids.nl. Of neem contact op met team Ruimtelijk Beheer via ruimtelijkbeheer@reuseldemierden.nl of (0497) 650 650.