De inhoud is geladen.

Hasselt III (Lage Mierde)

Hasselt III (Lage Mierde)

We hebben 3,5 hectare grond gekocht in Lage Mierde. Het gaat om grond ten zuiden van Klaverbosch en ten westen van Draaiboom. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom dit nieuwbouwproject.

Nu de grond is gekocht, kunnen we beginnen met het maken van concrete plannen voor de nieuwe woonwijk. De eerste stap is het opmaken van een ‘gebiedsconcept’. Een gebiedsconcept is een set van kaders, spelregels en uitgangspunten voor ontwikkeling, waarin nog geen uitgewerkte plannen staan.

Om tot het gebiedsconcept te komen zullen we in het 3e kwartaal van 2023 onder andere starten met de omgevingsdialoog, waarbij omwonenden mee kunnen praten. Tegelijkertijd starten we met een serie themasessies. Tijdens deze sessies gaan we in gesprek met specialisten. Na afronding verwerken we de opgehaalde input in het gebiedsconcept.

Afhankelijk van het verloop van het proces hopen we in 2026 te beginnen met het bouwen van de eerste woningen.

Aangekochte grond

Sla de kaart over en ga naar de tekstversie van: Aangekochte grond

Tekstversie

Hasselt III

Locatie

Ten zuiden van Klaverbosch en ten westen van Draaiboom.

Waar zitten we in het proces?

Tussen het eerste plan en een nieuwe wijk zitten veel tussenstappen. In deze tijdlijn zetten we de belangrijkste stappen die al gezet zijn én de stappen die we nog moet zetten op een rij. Zo zie je precies waar we zitten in het proces. 

* Datums in de toekomst kunnen nog veranderen.

 1. Afgerond: Grond kopen - April 2023

  Wij hebben grond gekocht voor de uitbreiding van Lage Mierde. Het gaat om grond ten zuiden van Klaverbosch en ten westen van Draaiboom.

 2. Momenteel bezig: In gesprek - 3e kwartaal 2023 t/m 1e kwartaal 2024*

  We gaan in gesprek met omwonenden (omgevingsdialoog) en interviewen specialisten (themasessies) om extra informatie en aandachtspunten op te halen.

 3. Nog te doen: Gebiedsconcept - 2e t/m 3e kwartaal 2024*

  De informatie die is opgehaald in de omgevingsdialoog en de themasessies wordt verwerkt in een concreet plan: het gebiedsconcept. 

 4. Nog te doen: Omgevingsplan - 4e kwartaal 2024 t/m 4e kwartaal 2025*

  In deze fase maken we een omgevingsplan. Daarvoor moeten we ook extra onderzoeken doen. Denk bijvoorbeeld aan archeologisch onderzoek en milieutechnisch onderzoek.

 5. Nog te doen: Start bouw - 2026*

  Als alle plannen rond zijn, hopen we in 2026 te kunnen beginnen met de bouw van nieuwe woningen.

Contact

Voor meer informatie over dit project kun je contact opnemen met de afdeling ruimtelijke ontwikkeling via 0497 - 650 650 of ruimtelijkeontwikkeling@reuseldemierden.nl.