Voor mensen met een verstandelijke beperking of leerachterstand

Liefde en vriendschap; iedereen heeft het nodig. Als je een verstandelijke beperking of leerachterstand hebt, is het maken van nieuwe vrienden of het vinden van een relatie niet altijd makkelijk. Kennis over sociale regels en vaardigheden zijn niet altijd vanzelfsprekend. Ondersteuning hierbij kan dan fijn zijn! Ook in de Kempen is er behoefte aan ontmoeting voor deze groep. Daarom werken de Kempengemeenten samen met Lofjoe.

Lofjoe

Lofjoe organiseert ontmoetings- en thema-avonden voor mensen met een leerachterstand of verstandelijke beperking (met of zonder

autisme). Tijdens zo’n avond word je ondersteund door ervaren trainers op het gebied van contact maken. Ook zijn er leuke (spel)materialen om elkaar op een relaxte manier te leren kennen!

Kom je ook?

Vanwege corona was het nog niet mogelijk om ontmoetingsavonden te organiseren. Nu kan dat wel! Op de volgende dagen hebben we deze gepland in de Groote Aard in Eersel. De bijeenkomsten duren van 19.00 tot 21.00 uur.

  • Woensdag 18 mei: ontmoet nieuwe mensen tijdens een ontmoetingsavond. Vind je dit spannend? Dan helpen de mensen van Lofjoe je daarbij!
  • Dinsdag 7 juni: tijdens een thema-avond wordt informatie gegeven over hoe je contact kan maken met anderen. Wat werkt wel en wat werkt niet? Kun jij wat tips gebruiken? Meld je dan aan!
  • Vrijdag 15 juli: ontmoetingsavond (zie hierboven)

Voor wie?

  • Ben jij 18 jaar of ouder?
  • Woon je in de gemeente Bergeijk, Bladel, Eersel of Reusel-De Mierden?
  • Ben je op zoek naar vriendschap en/of een relatie?
  • En heb je een verstandelijke beperking of leerachterstand?

Meld je aan en wie weet is deze avond het begin van een mooie vriendschap of relatie voor jou!

Ik meld me aan!

Let op: er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Aanmelden betekent dus niet automatisch dat je deel kan nemen. We proberen ervoor te zorgen ervoor dat er ongeveer evenveel mannen als vrouwen aanwezig zijn. Achter de schermen kijkt Lofjoe wie er op welke avond ingedeeld wordt.