Omgevingsplan bekijken

Wil je weten wat er in het omgevingsplan van een bepaald gebied staat? Dan kan je dit bekijken op het gemeentehuis of via het online Omgevingsloket. Op deze pagina lees je meer over het bekijken van een omgevingsplan.

In een omgevingsplan staat hoe de grond in een gebied en de gebouwen die daarop staan, gebruikt mogen worden. Een gebied is bijvoorbeeld bestemd voor bedrijven of juist alleen voor woningen. De gemeenteraad bepaalt wat er in een omgevingsplan staat. Omgevingsplannen kan je bekijken via het online omgevingsloket.

Naar het omgevingsloket

Wat staat er in een omgevingsplan?

Als je wilt weten welke bestemming een gebied heeft, bijvoorbeeld als je een huis koopt of een bedrijf wil starten, geeft het omgevingsplan antwoord op vragen als:

  • Mag er worden gebouwd of verbouwd?
  • Mogen bedrijven zich hier vestigen?
  • Hoe mag een stuk grond worden gebruikt?
  • Mogen er wegen worden aangelegd?

Oude omgevingsplannen

Wil je een oud omgevingsplan inzien? Neem dan contact met ons op. Als je inhoudelijke vragen hebt over een oud omgevingsplan, kan je een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Contactpersonen

Vergunningen en meldingen worden behandeld door VTH de Kempen. Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact op via 0497 - 650 650 of maak een afspraak via het contactformulier.

Heeft deze informatie u geholpen?