Persoonlijke verzorging/verpleging

Binnen de gemeente zijn een aantal zorgaanbieders. Deze kunnen ondersteuning geven op het gebied van verzorging/verpleging, zoals douchen, aankleden, wondverzorging en het toedienen van medicijnen. De kosten van deze zorg worden vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet en vallen onder de basisverzekering. Je hoeft hiervoor geen eigen risico te betalen. Om voor deze diensten in aanmerking te komen, kun je contact opnemen met een wijkverpleegkundige.

Vrijwillige thuiszorg

Vrijwillige thuiszorg biedt mantelzorgers ondersteuning door gratis aanwezigheidshulp bij thuisstervenden, thuiswonende dementerenden, chronisch zieken of gehandicapten. De activiteiten worden uitgevoerd door speciaal opgeleide vrijwilligers. De hulp is bedoeld ter ondersteuning en ontlasting van de mantelzorg en is géén vervanging van professionele hulp. De vrijwilligers worden begeleid door een coördinator van Wél!zijn de Kempen.

Vragen?

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen? Dan kan je terecht bij het Loket van A tot Z. Zij werken op afspraak. Bellen kan via 0497 - 582 100 van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en op dinsdag van 9.00 tot 17.00 uur. Afspraken buiten openingstijden zijn (indien nodig) mogelijk. 

Naar Loket van A tot Z