Rolstoelvoorzieningen

Je komt in aanmerking voor een (elektrische) rolstoel, als je je door een beperking zittend moet verplaatsen en je de rolstoel langer dan 6 maanden nodig heeft. Als je een rolstoel tijdelijk nodig heeft (omdat je nog herstellende bent) of niet wekelijks gebruikt, kun je een rolstoel lenen bij een Thuiszorgwinkel. Kom je hier niet uit, dan helpen we je graag! Een rolstoelvoorziening kan bestaan uit een handbewogen rolstoel, een elektrische rolstoel, een duwwandelwagen of een sportrolstoel.

Vervoersvoorzieningen

Als je niet (ver) kunt lopen, fietsen of autorijden én je kunt niet met het openbaar vervoer reizen, is een vervoersvoorziening een mogelijke oplossing. Denk aan Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV), uitgevoerd door Taxbus (regionaal), Valys (landelijk), een scootmobiel of een bijzondere fiets. Vervoersvoorzieningen zijn bedoeld voor het onderhouden van sociale contacten, boodschappen en deelnemen aan sociale en culturele activiteiten.

Gehandicaptenparkeerkaart

Een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) geeft het recht om op speciaal aangeduide invalidenparkeerplaatsen te parkeren. Je moet je wel houden aan de lokale regels voor parkeren. De parkeerkaart is geldig binnen Europa en wordt alleen toegekend aan personen die voldoen aan de criteria. Bij aanvraag van een gehandicaptenparkeerkaart, vragen wij om een pasfoto en identiteitsbewijs. Er kan een aanvraag ingediend worden voor een bestuurders- of passagierskaart. Bij de eerste aanvraag dient altijd een medische keuring plaats te vinden door een onafhankelijke keuringsarts. Als uit de keuring blijkt dat je in aanmerking komt voor een kaart, wordt deze voor een bepaalde periode afgegeven (maximaal 5 jaar). In het keuringsrapport staat ook vermeld of er in de toekomst nogmaals een medische keuring moet plaatsvinden.

Direct een afspraak maken bij Loket van A tot Z

Dat kan uiteraard. Via afspraak maken Loket van A tot Z kun je een formulier invullen om een afspraak te maken.

Vragen? Neem contact op

Loket van A tot Z
tel: 0497 - 650 650
e-mail: vanatotz@reuseldemierden.nl