Subsidie voor isolatiemaatregelen

Als je een slecht geïsoleerde woning hebt (energielabel D of lager), kan je subsidie krijgen om de isolatie te verbeteren. Daarmee bespaar je geld en help je het milieu. Op deze pagina lees je aan welke voorwaarden je moet voldoen en hoe je de subsidie aanvraagt. 

Deze subsidieregeling komt bovenop eventuele landelijke subsidies voor verduurzaming. Zo willen wij jou helpen met het isoleren van je woning. Gebruik de subsidie voor spouwmuurisolatie, vloer- en bodemisolatie, isolerend glas of dakisolatie.

Voorwaarden

Je kan deze subsidie aanvragen nadat je de isolatiemaatregel hebt uitgevoerd. Controleer eerst of je aan alle voorwaarden voldoet:

  1. Je bent eigenaar-bewoner van een bestaande eengezinswoning.
  2. De woning had voor de nieuwe isolatiemaatregel(en) energielabel D, E, F of G (of was in een staat vergelijkbaar met deze klassen).
  3. Het bouwjaar van de woning is van vóór 1 januari 2019.
  4. De woning heeft een WOZ-waarde lager dan € 417.000,-.
  5. De woning moet in de gemeente Reusel-De Mierden staan.
  6. De isolatiemaatregel is na 1 januari 2023 uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf.

Goed om te weten

Subsidie aanvragen

Je kan de subsidie voor isolatiemaatregelen aanvragen door middel van een digitaal formulier. Vul je het formulier liever op papier in? Download en print dan het formulier en lever het met de bijbehorende documenten in bij de receptie van het gemeentehuis (ter attentie van: afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling). 

Houd de volgende dingen bij de hand bij het aanvragen van de subsidie:

  • Je DigiD inloggegevens (voor het digitale formulier).
  • Bewijs dat de woning slecht geïsoleerd is, zoals foto's of een rapportage van een energiecoach of gespecialiseerd bedrijf.
  • De factuur van het bedrijf dat de isolatiemaatregel heeft uitgevoerd.
  • Bewijs dat de factuur is betaald. 

DigiDVraag subsidie digitaal aan

Download formulier

Vragen?

Twijfel je of je in aanmerking komt of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met Marcha Jansen via marcha.jansen@reuseldemierden.nl of 088 – 497 03 46.