Wat is het?

De gemeente heft toeristenbelasting, omdat toeristen gebruik maken van voorzieningen in de gemeente. Ondernemers die een slaapplek aanbieden aan toeristen betalen de toeristenbelasting.

Als u een slaapplek aanbiedt in uw hotel, bed & breakfast, recreatiewoning of camping, krijgt u een aanslag toeristenbelasting. U kunt dit bedrag doorberekenen aan de toerist die bij u overnacht.

Als uw gasten in dezelfde gemeente wonen als waar uw bedrijf zit, hoeft u geen toeristenbelasting te betalen voor uw gasten.

Direct regelen

U krijgt een aangifteformulier van de gemeente. Wij vragen u om deze gegevens in te vullen en terug te sturen. U kunt de gegevens ook online invullen via het formulier onder 'Direct regelen'. De gegevens gebruiken we om te bepalen of u belastingplichtig bent voor de toeristenbelasting. Voor dit formulier heeft u eHerkenning niveau 3 nodig. U kunt eHerkenning aanvragen via www.eherkenning.nl(externe link).

Als u het niet eens bent met de aanslag, kunt u bezwaar maken. Zet in uw bezwaar het aanslagnummer en leg uit waarom u het er niet mee eens bent. Stuur uw bezwaar binnen 6 weken na de datum op het aanslagbiljet naar de gemeente.

Aangifteformulier toeristenbelastingBezwaar indienen gemeentelijke belastingen en leges

Wat kost het?

Het tarief voor 2023 is € 1,60 per persoon per overnachting.

Contactpersonen

Afdeling Belastingen

Heeft deze informatie u geholpen?