De overheid verruimt de subsidieregeling bij isolatiemaatregelen voor woningbezitters. Vanaf 1 januari is ook subsidie mogelijk wanneer je één isolatiemaatregel treft. Voorheen gold de subsidie pas vanaf twee isolatiemaatregelen. Ook moesten deze binnen één jaar worden geplaatst, wat niet voor iedereen mogelijk is.

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kan voor 5 typen isolatiemaatregelen subsidie worden aangevraagd:.

  • Spouwmuurisolatie
  • Gevelisolatie
  • Bodem- of vloerisolatie
  • Dakisolatie of zolder- of vlieringvloerisolatie
  • Glasisolatie

De overheid wil tot aan 2030 maar liefst 2,5 miljoen woningen isoleren. Om de drempel voor het isoleren van de eigen woning te verlagen wordt de subsidieregeling nu verruimd.

Subsidie voor 1 isolatiemaatregel
De overheid stelt 15% subsidie beschikbaar wanneer één isolatiemaatregel wordt getroffen.

Subsidie vanaf 2 isolatiemaatregelen
Wanneer je meer dan 1 isolatiemaatregelen treft kun je tot ongeveer 30% van de gemiddelde totale isolatiekosten aan subsidie krijgen. Het percentage is een inschatting en kan per situatie verschillen.

De precieze bedragen en voorwaarden zijn terug te vinden op de website van het RVO: www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren/isolatiemaatregelen#subsidiebedragen-per-m2(externe link)

Voor (hybride) warmtepompen en zonneboilers blijft gelden dat voor één maatregel ongeveer 30% subsidie wordt gegeven.

Hulp nodig?
Energiecorporatie KempenEnergie heeft een energieloket voor alle inwoners van de gemeente Reusel-De Mieren. Het energieloket is te bezoeken in de bibliotheek, Kerkplein 5, 5541 KB Reusel (open elke zaterdag van 10.00 - 12.00 uur). Hier kun je ook terecht voor vragen over energiebesparing of duurzaam opwekken. Meer informatie hierover is te vinden via www.kempenenergie.nl(externe link)