De werkzaamheden zijn afgerond(externe link) en de data wordt verwerkt. Dat duurt 5 tot 10 maanden. Daarna wordt de data gepubliceerd op de website van het Nederlandse Olie- en Gasportaal(externe link). Als de data gepubliceerd is, kunnen we de gevolgen voor onze gemeente verder in beeld brengen.

Seismisch onderzoek

In opdracht van de Rijksoverheid vond in onze gemeente zogenaamd 'seismisch onderzoek' plaats. De Rijksoverheid wil hiermee in kaart te brengen welke locaties geschikt zijn voor het gebruik van aardwarmte. In het buitengebied ten noorden van Reusel werd daarom om de 60 meter ongeveer 20 meter diep in de grond geboord, om een scan te maken van de ondergrond. 

Duurzaam alternatief

Aardwarmte is een mogelijk alternatief voor ons huidig aardgasgebruik. Bij aardwarmte wordt warm water uit diepere grondlagen (1,5 tot 4 kilometer diepte) gehaald. Via leidingen worden bijvoorbeeld woningen of kantoren verwarmd. De CO2-uitstoot is bij aardwarmte lager dan bij aardgas. Door het water terug te pompen, wordt het afgekoelde water weer opgewarmd.

Meer weten?

Meer informatie over het onderzoek vind je op www.scanaardwarmte.nl(externe link).