Als u een lichamelijke beperking heeft, kan dat er voor zorgen dat een aanpassing in of rondom uw woning nodig is om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Zo kunnen drempels in uw woning worden weggehaald of deuren worden verbreed. Hierdoor kunt u zich met uw rolstoel (gemakkelijker) voortbewegen in uw woning. Als u in aanmerking wilt komen voor een aanpassing middels de Wet maatschappelijke ondersteuning, wordt eerst bekeken of u hier zelf voor verantwoordelijk bent.

Hulpmiddelen

Soms kunnen hulpmiddelen ervoor zorgen dat u zich een stuk veiliger voelt in uw woning. Ze kunnen er ook voor zorgen dat zware fysieke handelingen worden verlicht voor uw zorgverlener. Voorbeelden zijn opklapbare beugels, een douchestoel, tillift of toiletstoel op wieltjes.

Traplift

Als u moeilijk kunt traplopen, kunt u een traplift aanvragen bij de gemeente. De gemeente toetst of u hiervoor in aanmerking komt. Natuurlijk wordt er ook met u gekeken of er andere goede oplossingen zijn. Zo kan een tweede trapleuning bijvoorbeeld al een enorm verschil maken en misschien is het wel mogelijk om uw slaapkamer op de begane grond te realiseren.