Zienswijze indienen

Soms heeft de gemeente een plan of gaat de gemeente een besluit nemen waar jij het niet mee eens bent. Dan kan je een zienswijze indienen. Hiermee geef je aan met welke punten van een plan je het wel en niet eens bent. Op deze pagina lees je hoe je een zienswijze indient.

Je kunt je mening geven als je wilt laten weten wat je van een plan of besluit van de gemeente vindt. Dit noemen we een zienswijze. Wij nemen zienswijzen mee in het definitieve besluit. Zo kan je jouw mening laten meewegen bij de vaststelling van een plan of besluit. 

Je kunt een zienswijze indienen namens jezelf, namens een ander persoon, of namens een rechtspersoon, zoals een bedrijf of vereniging. Een zienswijze kan je op drie manieren indienen: digitaal, via de post of mondeling.

Zienswijze digitaal indienen

Via onderstaande knop kan je je zienswijze digitaal indienen. Hiervoor heb je DigiD nodig. 

DigiDZienswijze indienen

Zienswijze per post indienen

Als je je zienswijze per post wilt indienen, stuur je een brief naar de gemeenteraad van Reusel-De Mierden. Het adres is:

Gemeenteraad Reusel-De Mierden
Postbus 11
5540 AA Reusel

Zienswijze mondeling indienen

Je kunt ook mondeling een zienswijze naar voren brengen. Maak hiervoor een afspraak met de behandelend medewerker. De gemeente maakt een verslag van een mondelinge zienswijze.

Goed om te weten

Je kunt een zienswijze doorgeven voor een ontwerpbesluit of een ontwerpplan. Elke fase van een nieuw plan wordt gepubliceerd in het elektronische Gemeenteblad van gemeente Reusel-De Mierden. Kijk hiervoor op www.overheid.nl. In de publicatie staat wie mag reageren, waar je de stukken kunt inzien en in welke periode je kan reageren. En je leest hoe je kunt reageren en aan wie je de reactie kan sturen.

Ben je het niet eens bent met het besluit dat uiteindelijk is genomen? Dan kun je bezwaar maken of beroep instellen. In de publicatie staat of je in bezwaar of beroep kunt gaan, of dat er geen mogelijkheid is tot bezwaar maken.