ANWB AutoMaatje een uitkomst voor steeds meer mensen

Een bezoek aan het ziekenhuis, een partner in het verzorgingstehuis of een boodschap doen. Niet voor iedereen is vervoer vanzelfsprekend, bijvoorbeeld vanwege leeftijd of door een beperking. Met ANWB Automaatje kunnen mensen die zelf geen auto hebben of niet kunnen autorijden, tóch meedoen in de maatschappij.

Hoe werkt het?

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Onderweg maak je een praatje en waar nodig bied je een helpende hand. ANWB AutoMaatje koppelt vrijwilligers die graag rijden aan buurtgenoten die vervoer zoeken. Als gebruiker betaal je een kleine onkostenvergoeding aan de vrijwillige chauffeur voor de brandstof en eventuele parkeerkosten. Het is verder helemaal gratis.

AutoMaatje Reusel-De Mierden wordt steeds groter!

De service wordt steeds meer gebruikt in onze gemeente. Er zijn nu 78 deelnemers actief, waarvan er 25 dit jaar nog zijn aangemeld. Zij worden vervoerd door 18 vrijwilligers en er zijn 3 vrijwillige planners gestart. De vrijwilligers hebben tot nu toe in 2024 maar liefst 654 ritten gereden. 76% van deze ritten hebben een ‘sociaal’ karakter. We vinden het heel fijn dat AutoMaatje echt gevonden wordt en zijn blij en trots dat er zoveel vrijwilligers zijn die zich inzetten en dat het aantal deelnemers alleen maar groeit. Want we gunnen iedereen een kans om mee te doen en mobiel te zijn.

Aanmelden?

Wil je gebruik maken van AutoMaatje? Meld je dan aan als deelnemer. Je kunt je ook aanmelden als chauffeur of planner als je graag iets doet voor een ander en een eigen auto hebt. Het is dankbaar en gezellig werk en je bepaalt zelf hoe vaak en wanneer je wilt rijden! Bel naar 06 - 57 44 65 32 of mail naar automaatjeRDM@cordaadwelzijn.nl om je aan te melden.