Plannen centrum Reusel ter inzage

Vanaf 19 juli ligt het bestemmingsplan voor het centrum van Reusel ter inzage. Dit is een belangrijke stap voor de ontwikkelingen in het centrum. Wat deze ontwikkelingen inhouden en welke gebieden wijzigen, lees je op onze nieuwspagina. Het plan ligt tot 30 augustus ter inzage. Op 2 november neemt de raad een besluit over het plan.

 

Voorlopig ontwerp openbare ruimte

We werken samen met BoschSlabbers landschapsarchitecten en verschillende werkgroepen aan het voorlopige ontwerp van het centrum. Het plan bevat vier gebieden: de Wilhelminalaan, het Marktplein, het Kerkplein en het park bij de Kloostertuin. In februari hebben we input opgehaald bij omwonenden, het Gehandicaptenplatform, ondernemers, de winkeliersvereniging, horecabedrijven, de gebruikers van De Kei, de ondernemersvereniging en de specialisten van de gemeente. Die informatie is verwerkt in het ontwerp. Begin juli zijn de plannen gepresenteerd aan deze partijen. Na de zomer wordt het voorlopig ontwerp afgerond en gaan we aan de slag met het definitief ontwerp.

 

 

Afbeelding Centrumplan Reusel

 


Definitief ontwerp nieuwbouw Markt Zuid

Rialto Vastgoedontwikkeling, Jan Linders en Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten hebben het definitieve ontwerp voor de nieuwbouw aan de Markt, de verbouw van de oude Sint Jozefschool en het nieuwe appartementengebouw aan de Groeneweg/Wilhelminalaan uitgewerkt. Binnenkort wordt het definitief ontwerp gepresenteerd. Het plan ligt daarna klaar voor vergunningaanvraag.

 

Nieuwbouw De Kei

We hebben een aantal architecten uitgenodigd voor de nieuwbouw van De Kei. Hieruit wordt één architectenbureau geselecteerd. In de tweede helft van 2021 wordt het ontwerp voor de nieuwe De Kei uitgewerkt.