Op de plek waar nu nog Cultureel Centrum De Kei staat starten de voorbereidingen voor een multifunctionele accommodatie, kortweg een MFA. In het nieuwe gebouw worden naast het theater ook functies en activiteiten op de gebieden cultuur, welzijn, buitenschoolse educatie en in beperkte mate zorg ondergebracht. Bibliotheek De Kempen en Heemkunde Werkgroep Reusel zijn enkele van de nieuwe gebruikers.  

In het proces worden steeds stappen gezet op het gebied van de realisatie van de nieuwbouw maar ook voor wat betreft de exploitatie van de MFA. De hoofdstappen in dat proces kun je volgen via de tijdlijn op deze projectpagina.

De presentatie van de inwoners bijeenkomst van 11 juli is onderaan deze pagina te vinden.

Waar zitten we in het proces?

In het proces worden steeds stappen gezet op het gebied van de realisatie van de nieuwbouw maar ook voor wat betreft de exploitatie van de MFA. De hoofdstappen in dat proces kun je volgen via de tijdlijn op deze projectpagina.

 1. Nog te doen: Januari 2023

  Start uitvoering (bouw)

 2. Nog te doen: November - december 2022

  Aanbesteding

 3. Nog te doen: September - november 2022

  Vergunningen (sloop en bouw)

 4. Nog te doen: Juli - september 2022

  Verder uitwerken ontwerp

 5. Nog te doen: Juli 2022

  Eerste twee weken; verhuizing gebruikers De Kei naar de tijdelijke huisvesting

 6. Momenteel bezig: Wil jij een bijdrage leveren aan de toekomstige exploitatie van MFA De Kei

  Momenteel zijn we bezig met het ontwerp uit te werken van MFA De Kei in Reusel. We zijn op zoek naar werkgroepleden die graag hun kennis en kunde (vrijwillig) willen inzetten om de toekomstige exploitatie concreet vorm te geven.

  Heb je interesse? Lees dan de bijlage voor meer informatie of bel even met de projectleider Dietmar Schrijnemakers, bereikbaar via 0497 - 650 650. Reageren kan tot en met 27 april. 

  Vacture werkgroepleden MFA De Kei

 7. Afgerond: Februari 2022

  Projectgroep is bezig met afronding van het voorlopige ontwerp

 8. Afgerond: Januari 2022

  In gesprek met huidige gebruikers van CC De Kei over voortgang nieuwbouw.

 9. Afgerond: 11 januari 2022

  Leden van Commissie Ruimte zijn bijgepraat over de stand van zaken tijdens een uitgebreide presentatie. De presentatie vind je via deze link.

 10. Afgerond: Oktober 2021

  Gemeenteraad stemt in met nieuwbouw MFA

Heb je naar aanleiding van deze informatie vragen of wil je meer informatie over MFA De Kei? De projectgroep is bereikbaar per e-mail via dekei@reuseldemierden.nl.