De winter komt eraan, dus het kan weer glad worden op de wegen. Gelukkig zijn onze collega’s van de buitendienst goed voorbereid; de zoutloods is gevuld, de wagens zijn gecontroleerd en het gladheidsbestrijdingsplan is vastgesteld. Ze zijn dus helemaal klaar om uit te rukken zodra het glad wordt. Zo kun jij deze winter veilig op weg!

Onze strooiroutes zijn samen met inwoners bepaald. Je vindt ze hieronder. De provincie is verantwoordelijk voor het strooien van de N269 en N284.

Laat een emmer vullen met strooizout!

Bij de gemeentewerf (Vloeieind 37 in Lage Mierde) kun je een emmer laten vullen met strooizout.
Dat kan op;

  • woensdag 13 december tussen 13.30 en 16.15 uur,
  • woensdag 24 januari tussen 13.30 en 16.15 uur en op
  • woensdag 28 februari tussen 13.30 en 16.15 uur.

Aanmelden is niet nodig, neem wel je eigen emmer mee!

Draag je je steentje bij?

We vragen iedereen om een steentje bij te dragen. Bijvoorbeeld door het sneeuwvrij maken van (eigen) stoep. In het buitengebied kunnen tractorbezitters helpen. Voor het sneeuwvrij maken rondom Mariahof en woongroep De Toekomst aan de Kruisstraat en Marialaan bestaat al een mooi initiatief.

Buurtverenigingen en buurtpreventie

Buurtverenigingen en buurtpreventieteams kunnen ook een belangrijke rol spelen in gladheidsbestrijding. Buurtcoördinatoren kunnen strooizout en sneeuwscheppen ophalen bij de gemeentewerf. Neem daarvoor contact op met team Ruimtelijk Beheer via 0497 - 650 650.

Alvast bedankt voor je inzet en denk altijd aan je eigen veiligheid!

Legenda bij onderstaande afbeelding

  • Geel: provincie
  • Rood: gemeente
  • Groen: gemeentegrens
Plattegrond van de strooiroutes