De jeugdcoach is een vertrouwenspersoon voor alle jongeren maar met name voor de meest kwetsbaren onder hen. Het versterken en vergroten van weerbaarheid, talent en mogelijkheden staat voorop. Door aandacht te geven en te luisteren.

Voor de gemeenten Reusel-De Mierden en Bladel werken twee jeugdcoaches: Anouk en Sverre. Zij helpen jongeren tussen de 10 en 21 op een fijne manier mee te doen in de maatschappij. Samen met lokale partners, zoals scholen, werken Anouk en Sverre aan een gezonde ontwikkeling van de tieners en jongeren in onze gemeente. Zij hebben regelmatig contact met jongeren en kunnen mogelijke problemen in een vroeg stadium signaleren. 

Daarnaast gaan de jeugdcoaches ook ‘Join Us’ groepen begeleiden voor de gemeenten. Join Us is een project dat al een tijd draait in de Kempen voor jongeren van 12-18 jaar en 18-25 jaar. Hier kunnen jongeren die te maken hebben met gevoelens van eenzaamheid elkaar ontmoeten. Zie voor meer informatie over Join Us: https://www.kempenbranie.nl/join-us