Soms hebben kinderen wat extra hulp nodig. Bijvoorbeeld omdat het niet goed gaat thuis of op school. Of omdat ze het lastig vinden om vrienden te maken. Samen met De Kempengemeenten Bergeijk, Bladel en Eersel proberen wij de jeugd in onze gemeentes en hun ouders te helpen. Dat doen we via het Centrum Jeugd en Gezin (CJG+) de Kempen. 

Naar CJG+ de Kempen

Naast de jeugdhulp die we bieden via het Centrum Jeugd en Gezin, werken we ook samen met de volgende organisaties en initiatieven die hulp bieden aan jongeren, kinderen en hun ouders:  

Veilig Thuis

Bij Veilig Thuis kun je terecht als u zelf hulp zoekt of als je je zorgen maakt over iemand anders. Of je nu vragen en vermoedens heeft of het zeker weet. Jouw zorgen delen is een belangrijke eerste stap. Bel Veilig Thuis op 0800 - 2000 of chat tijdens kantooruren met een van de medewerkers via de website.

Naar de website van Veilig Thuis

Buurtgezinnen

Onder het motto 'opvoeden doen we samen', koppelt Buurtgezinnen gezinnen die het zwaar hebben aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. Dit voorkomt dat problemen verergeren en zorgt ervoor dat kinderen positief opgroeien in hun eigen gezin. Wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met coördinator Dianne Mariën via dianne@buurtgezinnen.nl of 06 - 83 35 72 11.

Naar de website van Buurtgezinnen

Kempenbranie

Het doel van #Kempenbranie is dat jongeren in de Kempen beter in hun vel komen te zitten. Kempenbranie onderneemt acties om het middelengebruik terug te dringen (alcohol, drugs) en stimuleert activiteiten die het welbevinden van onze jongeren bevorderen. In eerste instantie is de doelgroep kinderen tot 18 jaar. Bij Kempenbranie kunnen ouders terecht voor informatie en tips over hoe je met kinderen en middelengebruik omgaat. En kinderen kunnen hier terecht voor leuke activiteiten en 

Naar de website van Kempenbranie

Join Us!

Join Us is er voor jongeren die graag nieuwe vrienden maken, maar dat zelf moeilijk vinden. Er zijn vier Join Us groepen in de Kempen: twee voor jongeren tussen 12 en 18 jaar en twee voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Iedere twee weken ontmoeten zij elkaar. Ze kiezen en organiseren zelf allerlei activiteiten, zoals gamen, films kijken, spelletjes doen of een uitje. Er zijn ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld. De bijeenkomsten zijn in Bladel en in Bergeijk. Jongeren mogen zelf kiezen waar ze aansluiten.

Naar de website van Join Us

Jeugdcoach

De jeugdcoach is een vertrouwenspersoon voor alle jongeren maar met name voor de meest kwetsbaren onder hen. Het versterken en vergroten van weerbaarheid, talent en mogelijkheden staat voorop. Door aandacht te geven en te luisteren.

Meer informatie over de jeugdcoach

Vragen?

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen? Dan kan je terecht bij het Loket van A tot Z. Zij werken op afspraak. Bellen kan via 0497 - 582 100 van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en op dinsdag van 9.00 tot 17.00 uur. Afspraken buiten openingstijden zijn (indien nodig) mogelijk. 

Naar Loket van A tot Z