De gemeente is verantwoordelijk voor jeugdhulp. De Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden hebben dit ondergebracht bij Centrum Jeugd en Gezin (CJG+) de Kempen. Naast het vinden van de juiste jeugdhulp, biedt CJG+ zelf ook lichte ondersteuning bij opvoed- en opgroeiproblemen.

Loket van A tot Z biedt voor de Wet maatschappelijke ontwikkeling (Wmo) enkel toegang tot begeleiding en ondersteuning voor inwoners van 18 jaar en ouder. Woon-, vervoers- en rolstoelvoorzieningen indiceren wij echter ook voor kinderen onder de 18 jaar.


Buurtgezinnen

Onder het motto 'opvoeden doen we samen', koppelt Buurtgezinnen gezinnen die het zwaar hebben aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. Dit voorkomt dat problemen verergeren en zorgt ervoor dat kinderen positief opgroeien in hun eigen gezin. Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met coördinator Dianne Mariën via dianne@buurtgezinnen.nl of 06 - 83 35 72 11 of kijk op www.buurtgezinnen.nl.

Contact

  • Loket van A tot Z is gevestigd in het gemeentehuis: Kerkplein 3, 5541 KB, Reusel
  • vanatotz@reuseldemierden.nl
  • 0497- 582 100 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 12.30 uur en op dinsdag ook van 12.30 uur – 17.00 uur)

Afspraak maken

  • Loket van A tot Z werkt alleen op afspraak.
  • Afspraken buiten kantooruren zijn (indien noodzakelijk) mogelijk.
  • Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen of het contactformulier op onze homepagina invullen.