De gemeente is verantwoordelijk voor jeugdhulp. De Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden hebben dit ondergebracht bij Centrum Jeugd en Gezin (CJG+) de Kempen(externe link). Naast het vinden van de juiste jeugdhulp, biedt CJG+ zelf ook lichte ondersteuning bij opvoed- en opgroeiproblemen.

Loket van A tot Z biedt voor de Wet maatschappelijke ontwikkeling (Wmo) enkel toegang tot begeleiding en ondersteuning voor inwoners van 18 jaar en ouder. Woon-, vervoers- en rolstoelvoorzieningen indiceren wij echter ook voor kinderen onder de 18 jaar.
 

Veilig Thuis

Bij Veilig Thuis kun je terecht als u zelf hulp zoekt of als je je zorgen maakt over iemand anders. Of je nu vragen en vermoedens heeft of het zeker weet. Jouw zorgen delen is een belangrijke eerste stap. Bel Veilig Thuis op 0800 - 2000 of chat tijdens kantooruren met een van de medewerkers van Veilig Thuis via deze website of de website van Veilig Thuis in jouw regio.


Buurtgezinnen

Onder het motto 'opvoeden doen we samen', koppelt Buurtgezinnen gezinnen die het zwaar hebben aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. Dit voorkomt dat problemen verergeren en zorgt ervoor dat kinderen positief opgroeien in hun eigen gezin. Wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met coördinator Dianne Mariën via dianne@buurtgezinnen.nl of 06 - 83 35 72 11 of kijk op www.buurtgezinnen.nl(externe link).

 

Contact

  • Loket van A tot Z is gevestigd in het gemeentehuis: Kerkplein 3, 5541 KB, Reusel
  • vanatotz@reuseldemierden.nl
  • 0497- 582 100 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 12.30 uur en op dinsdag ook van 12.30 uur - 17.00 uur)

Afspraak maken

  • Loket van A tot Z werkt alleen op afspraak.
  • Afspraken buiten kantooruren zijn (indien noodzakelijk) mogelijk.
  • Voor het maken van een afspraak kun je telefonisch contact opnemen of het contactformulier op onze homepagina invullen.