Nieuwsbrief MFA De Kei

Editie februari 2024

Voorwoord door wethouder Peter van de Noort

"Nadat onze gemeenteraad op 19 januari 2019 besloot de MFA De Kei te bouwen aan het Kerkplein is er veel water door de Reusel gegaan. Naast de al bestaande gebruikers van De Kei worden de Bibliotheek, Visit Reusel-De Mierden, de Heemkunde werkgroep, de Höskaomer en Oktober nieuwe gebruikers van de MFA.

Vele gesprekken met deze groep gebruikers en verschillende ontwerpen hebben geresulteerd in een doelmatig ingerichte accommodatie met een mooie uitstraling.

Nu het hoogste punt is bereikt kan iedereen een kijkje nemen en gevoel krijgen bij deze nieuwe multifunctionele accommodatie. Ik kan wel stellen dat deze MFA een geweldige aanwinst voor onze gemeente wordt.

Als bij de oplevering in september ook het Kerkplein nog eens een (gedeeltelijke) metamorfose heeft ondergaan is het zeker een kwalitatieve toevoeging in het centrum van Reusel."

Peter van de Noort, wethouder

Hoogste punt nieuwbouw MFA De Kei bereikt

Na vele jaren van voorbereidingen en overleg bereikt de nieuwbouw MFA De Kei binnenkort het hoogste punt! Dat feestelijke moment wordt natuurlijk gevierd en daarbij is iedereen van harte welkom.

De eerste Open dag is op vrijdag 23 februari van 13.00 – 16.00 uur. De tweede op zaterdag 24 februari van 12.00 – 16.00 uur. Wethouder Peter van de Noort trapt de Open dag op vrijdag 23 februari af met een korte toespraak. In het gebouw kun je foto’s zien van het nieuwe interieur en exterieur. Ook aan de inwendige mens is gedacht: Er wordt gezorgd voor koffie en thee met een lekker stukje gebak.

De begane grond van de nieuwbouw is tijdens de Open dagen voor iedereen toegankelijk. Kom je samen met je kinderen? Denk er dan aan dat het nog steeds een bouwlocatie is!

Als alles verloopt volgens planning is het de bedoeling dat de nieuwe MFA De Kei in september 2024 klaar is voor gebruik. Dan kunnen de vele verenigingen en gebruikers die tijdens de bouw elders onderdak hebben gevonden weer terugverhuizen naar hun nieuwe onderkomen.

Op de gemeentelijke website wordt regelmatig nieuws geplaatst over de voortgang van de nieuwbouw. Je kunt de speciale MFA De Kei-pagina vinden via www.reuseldemierden.nl/ontwikkelingen-de-kei.

Een warm welkom in het hart van Reusel

Binnenkort maken stenen en beton plaats voor een sfeervol interieur in De Nieuwe Kei. Samen met de inrichtingswerkgroep hebben we met toewijding gewerkt aan een praktisch en doordacht interieur dat naadloos past bij de omgeving van Reusel en de uiteenlopende behoeften van onze bezoekers.

Aardse tinten en natuurlijke materialen vormen een harmonie met de organische vormgeving van de architectuur. Het eindresultaat? Een gezellige foyer waar de bibliotheek, Visit, de Heemkunde werkgroep en ‘t Schouw je verwelkomen met boeiende activiteiten en interessante weetjes.

Ben je benieuwd naar het nieuwe interieur? Kom dan naar de Open Dagen waar op grote doeken te zien is hoe het inrichting eruit gaan zien.

Open dagen:

  • Vrijdag 23 februari (13.00 - 16.00 uur)
  • Zaterdag 24 februari (12.00 - 16.00 uur)

Passie voor cultuur? Kom in het bestuur!

Ben jij gepassioneerd over cultuur, maatschappelijke impact en wil je een cruciale rol spelen in de bloei van onze gemeenschap? Dan is dit jouw kans want we zijn op zoek naar zeven gedreven mensen die het nieuwe bestuur gaan vormen. We streven daarbij naar een mix van ervaring en jeugdig talent.

Waarom bestuurslid worden?

  • Als bestuurslid heb je de kans om:
  • Actief deel te nemen aan de culturele en maatschappelijke ontwikkeling van onze gemeente.
  • Samen te werken met een gemotiveerd team van zowel ervaren professionals als jeugdig talent.
  • Jouw leiderschapsvaardigheden (te ontwikkelen en) in te zetten voor een maatschappelijk doel.
  • Bij te dragen aan unieke culturele en maatschappelijke programma’s en evenementen.
  • Onze gemeenschap te verbinden en te versterken.

Meer informatie? Bekijk de vacatures en reageer vóór 1 maart! 

Naar de vacatures

Blijf op de hoogte

Volg de ontwikkelingen rondom MFA De Kei via www.reuseldemierden.nl/ontwikkelingen-de-kei.