Ontwikkelingen Clemensschool Hulsel

Ontwikkelingen Clemensschool Hulsel

De Clemensschool in Hulsel wordt opgeknapt. Ondertussen gaan ook de voorbereidingen voor de nieuwbouw van de school door. Op deze pagina blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de Clemensschool.

Werkzaamheden

Op dit moment wordt er onderhoud gepleegd aan de Clemensschool. Hiermee wordt het gebouw zodanig opgeknapt dat het zeker nog 6 à 7 jaar mee kan. Deze werkzaamheden worden binnenkort uitgevoerd:

 • Dak repareren;
 • Gevelbekleding schilderen;
 • Voegwerk herstellen;
 • Ventilatie verbeteren;
 • Scheiding tussen de school en 't Drieske versterken in het kader van brandveiligheid en rookoverlast.

Ondertussen gaan ook de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe school gewoon door.

Nieuwbouw: waar zitten we in het proces?

Op dit moment zijn wij nog op zoek naar een geschikte locatie voor de nieuwe Clemensschool. Dit is de eerste stap in het proces. Maar tussen het nieuwbouwplan en een nieuwe school zitten nog veel meer tussenstappen. In deze tijdlijn zetten we de belangrijkste stappen die al gezet zijn én de stappen die we nog moeten zetten op een rij. Zo zie je precies waar we zitten in het proces.

* Datums in de toekomst kunnen nog veranderen

 1. Afgerond: 3 Oktober 2023

  De gemeenteraad stemt in met 'levensduur verlengend onderhoud' voor de Clemensschool met een budget van € 210.000,-. 

 2. Afgerond: 10 Oktober 2023

  Informatieavond over de toekomst van de Clemensschool. Lees het verslag.

 3. Afgerond: 27 februari 2024

  Informatieavond waarbij de gemeente mogelijke locaties voor de nieuwsbouw ophaalt. De inwoners van Hulsel dragen mogelijke locaties aan. Hiermee leveren zijn de input voor het locatieonderzoek. Naar de uitnodiging.

 4. Momenteel bezig: Maart - april 2024

  De gemeente stelt een programma van eisen voor het locatieonderzoek op. Hiervoor gebruikt zij onder andere de input van Hulsenaren. Dit gebeurt nadat de resultaten van de informatieavond in Hulsel zijn geanalyseerd.

 5. Nog te doen: Zomer 2024

  In opdracht van de gemeente worden 2 à 3 locaties door een deskundig bureau onderzocht. Naar verwachting start begin april het locatieonderzoek. Het onderzoek neemt minimaal 2 maanden in beslag.

 6. Nog te doen: Eind 2024

  Op basis van de onderzoeksresultaten wordt na de zomervakantie 2024 aan de gemeenteraad voorgesteld om een bepaalde locatie te kiezen. Wanneer de locatie vastligt, kan het nieuwbouwproject starten. 

  Deze planning wordt doorlopend bijgewerkt naarmate het project vordert. Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van de planning.