Ontwikkelingen De Kei

Ontwikkelingen De Kei

Op de plek waar eerst Cultureel Centrum De Kei stond, komt een multifunctionele accommodatie, kortweg een MFA. In het nieuwe gebouw is naast het theater ook ruimte voor (extra) cultuur, welzijn, buitenschoolse educatie en zorg. Op deze pagina vind je meer informatie over de ontwikkelingen en nieuws rondom De Kei.

Samen met de exploitatiestichting MFA De Kei en de gebruikers heeft het projectteam een visie geformuleerd voor het nieuwe centrum. Die visie luidt als volgt:

"MFA De Kei wordt een cultureel & maatschappelijk ontmoetingscentrum, in het midden van Reusel-De Mierden, dat onderdak biedt aan activiteiten en werkzaamheden die gericht zijn op het informeren, ondersteunen en inspireren van de gehele Reusel-De Mierdense bevolking. Een voor iedereen uitnodigend, toegankelijk en dynamisch centrum waar mensen werken, leren en recreëren, ontmoeten, ontspannen of hulp vinden. Waar gebruikers, deelnemers en bezoekers elkaar vinden in een divers programma van activiteiten. Met elkaar, voor elkaar, dat maakt het cultureel & maatschappelijk ontmoetingscentrum een huiskamer in het bruisend hart voor Reusel-De Mierden."

Ook in de rest van het proces zal het projectteam veel samenwerken met de exploitatiestichting en de gebruikers.

Waar zitten we in het proces?

Tussen het eerste plan en een nieuw gebouw zitten veel tussenstappen. In deze tijdlijn zetten we de belangrijkste stappen die al gezet zijn én de stappen die we nog moet zetten op een rij. Zo zie je precies waar we zitten in het proces. 

* Datums in de toekomst kunnen nog veranderen.

 1. Afgerond: Oktober 2021

  De gemeenteraad stemt in met nieuwbouw MFA.

 2. Afgerond: Januari - december 2022

  In gesprek met de huidige gebruikers van CC De Kei werkt de projectgroep aan het ontwerp van het nieuwe gebouw.

 3. Afgerond: November 2022 - april 2023

  De gemeente doet aanvraag en behandeling aanbesteding. De aanbesteding is rond op 28 maart. 

  Op 29 maart en 5 april zijn de contracten voor nieuwbouw en sloop van De Kei ondertekend. 

 4. Afgerond: Mei 2023

  Op 5 mei is de laatste activiteit in CC De Kei. De volgende week verhuizen de huidige gebruikers naar hun tijdelijke onderkomen in het gemeentehuis.

 5. Afgerond: Mei 2023 - Juli 2023*

  In de week van 15 mei beginnen de sloopwerkzaamheden. Deze duren tot in juli 2023.

 6. Momenteel bezig: Juli 2023 - Augustus 2024*

  Na de sloop van CC De Kei, begint in juli 2023 de bouw van MFA De Kei. De nieuwbouwwerkzaamheden duren naar verwachting een jaar. 

 7. Nog te doen: Najaar 2024*

  Het nieuwe gebouw is naar verwachting na de zomervakantie klaar. Vanaf dat moment kunnen de 'oude' en nieuwe gebruikers hun intrek nemen in het nieuwe MFA De Kei. We hopen dat we De Kei dan in het najaar van 2024 weer officieel kunnen openen voor mooie en leuke activiteiten!

Een KEI mooi verhaal - De podcast

Een KEI mooi verhaal. Zo heet de eerste podcast van onze gemeente Reusel-De Mierden. In deze podcast gaat onze communicatieadviseur in gesprek met verschillende mensen die betrokken zijn bij de nieuwbouw van De Kei om zo achter het verhaal over onze mooie Kei te komen.

In de eerste aflevering van de serie Een KEI mooi verhaal gaan we in gesprek met Martin en Bernard van de Heemkunde Werkgroep Reusel. Zij kunnen ons van alles vertellen over de geschiedenis van Reusel en De Kei.

https://open.spotify.com/episode/5ZxdW4HGOV90DeTyz3wZvi?si=syx81LNuTnWrLhjFGlIFiw

In de tweede aflevering van de serie vertelt Joost Gevers hoe het is om beheerder te zijn van De Kei. Want wat heeft Joost in zijn tijd als beheerder allemaal meegemaakt in De Kei?

Video's