Pilot met extra busverbinding Reusel - Tilburg

Het is al langere tijd een wens van veel inwoners: een busverbinding die het mogelijk maakt om ’s avonds en in het weekend te reizen tussen Reusel en Tilburg. Zeker voor de inwoners van de kernen Hooge Mierde en Lage Mierde wordt hier naar verwachting voorzien in een grote behoefte. Deze kernen hebben op dit moment in de doordeweekse avonduren en op zondag helemaal geen busverbinding, terwijl zij voor voorzieningen juist meer gericht zijn op Tilburg.

Pilot

Om te bekijken of een extra busverbinding bij kan dragen aan de behoefte om beter bereikbaar te zijn start na de zomervakantie een pilot. De laatste zaken met Arriva worden momenteel nog afgerond. Voor het schooljaar 2023-2024 wordt de lijndienst tussen de kern van Reusel en Hilvarenbeek uitgebreid met een rit in de avonduren (na 19.30 uur) en twee ritten op zondag. Door een overstap in Hilvarenbeek wordt ook het Openbaar vervoer in Tilburg bereikbaar.

Schooljaar 2023-2024

Er is gekozen voor een pilot tijdens het schooljaar 2023-2024. Zo kan de lijn gebruikt worden door zowel scholieren en studenten als andere inwoners die zijn aangewezen op het openbaar vervoer of dat willen. Als de pilot succesvol is en de extra verbinding goed gebruikt wordt, gaan we in overleg gaan met de Provincie en de busmaatschappij om de busverbinding blijvend op te nemen in de dienstregeling.