Publieksvriendelijke politieactie dinsdag 9 juli 11.59 uur

De politie voert al langere tijd actie in het kader van de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU). De huidige vroegpensioenregeling loopt namelijk af en moet worden verlengd. 

Andere acties hielden in dat politiebureaus een dag dicht gingen of dat de politie minder bekeurde bij snelheidscontroles. De politievakbonden hebben de politiemensen nu opgeroepen om op dinsdag 9 juli om 11.59 uur voor de deur van gemeentehuizen de sirenes en zwaailichten van de dienstwagens voor één minuut aan te zetten. Deze actie wordt aangestuurd door de meldkamers, die ook binnenkomende meldingen in de gaten houden. Spoedmeldingen gaan altijd voor het voeren van actie.

Met deze geluidsactie hopen de vakbonden ook burgemeesters te bereiken, zodat ook zij zich uitspreken richting de politiek. Mogelijk vindt de actie ook plaats voor het gemeentehuis in Reusel.

Als je morgen om 11.59 uur in Reusel zwaailichten ziet en sirenes hoort op het Kerkplein, weet dan dat het om een actie gaat en dat er geen sprake is van een calamiteit. Als het goed is duurt de actie maximaal 5 minuten.