Met de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) kunt u energiebesparende maatregelen treffen in uw woning. Samen met Winst Uit Je Woning zijn wij in september gestart met twee acties. Inwoners met een koopwoning hebben een waardebon van € 70,00 euro ontvangen voor de aanschaf energiebesparende producten en een extra waardebon voor LED-verlichting. Daarnaast is een gezamenlijke advies- en inkoopactie voortgezet voor isolatiemaatregelen en zonnepanelen. Met deze acties hoopten wij inwoners te stimuleren om de energierekening verlagen. Onderaan deze pagina vindt u een infographic met tips voor energiebesparing!

Groot succes; subsidiepot al op!

Wegens groot succes is de subsidiepot voor energiebesparende maatregelen na het uitsturen van de tweede brief met waardebonnen snel opgegaan. Er is dan ook helaas geen budget meer beschikbaar voor verzilveren van de blauwe en gele waardebonnen. Er zijn tot nu toe maar liefst 1.675 waardebonnen ingewisseld en daarmee is een geschatte 292.656 kg aan CO2-emissie vermeden! Daar zijn we natuurlijk erg tevreden over. We zoeken naar mogelijkheden voor nieuwe subsidieregelingen. Daarover zullen wij op tijd informeren.

Uiteraard loont het nog steeds om maatregelen te treffen. Op de website van MilieuCentraal(externe link) vindt u meer informatie. Om beter inzicht te krijgen in duurzame besparings- en energiemaatregelen, kunt u een energieadvies van KempenEnergie aanschaffen. Kijk hiervoor op de website van KempenEnergie(externe link). Voor meer ingrijpende maatregelen verwijzen wij u naar de Rijksregeling ISDE: Isolatiemaatregelen woningeigenaren(externe link).

Gezamenlijke inkoop

Aansluiten bij de gezamenlijke inkoopacties is ook nog steeds mogelijk tot 31 maart. Lees de meest voorkomende vragen op de website van Winst Uit Je Woning(externe link). De helpdesk is bereikbaar via 023 - 58 36 936.

Vragen of opmerkingen

Heeft u vragen of suggesties over energiebesparing in onze gemeente? Neem dan gerust contact op met onze VTH De Kempen via vth@kempengemeenten.nl

24 tips om energie te besparen!