Het NK Tegelwippen is al even bezig en er zijn al best wat tegels gewipt. Wij doen zelf natuurlijk ook mee. Op onze gemeentewerf was nog een plekje vrij en dus zijn we aan de slag gegaan. De tegels zijn eruit gehaald en worden vervangen voor groen. Onder andere op deze manier dragen we als gemeente ook ons steentje bij aan het groener maken van onze leefomgeving.

En dat is nodig. Want bij zulke warmte als in het begin van de zomer koelt groen juist af. Gemiddeld is een groene tuin een paar graden koeler dan een tuin met vooral stenen. En als het veel regent, zoals nu, laat groen ook veel meer water door. Dan is er ook minder kans op overlast door teveel water. Een win-win-situatie dus!

Dus: laten we tegels gaan wippen!

Meedoen?

Voor de eerste 250 deelnemers ligt een cadeaubon klaar! Maak een foto van je gewipte tegels en meld ze aan via www.nk-tegelwippen.nl/meedoen(externe link). Lever je tegels gratis in bij de milieustraat. Maak een screenshot van het aanmelden en haal daarmee je tegoedbon van € 15,- op bij de receptie van het gemeentehuis. Deze is tot en met 31 oktober 2023 in te leveren bij de Welkoop. Kun je meteen nieuwe planten kopen voor op de plek van je gewipte tegels!

Meer weten?

Kijk op www.reuseldemierden.nl/tegelwippen voor alle informatie én inspiratie voor jouw tuin!