Uitrit of inrit aanleggen

Wat is het? 

Wil je een inrit of uitrit aanleggen naar de openbare weg?
Doe dan de vergunningcheck op het Omgevingsloket. Daar staan alle regels over het aanleggen of verplaatsen van een uit- of inrit overzichtelijk bij elkaar.
Vanuit deze check kun je eenvoudig de aanvraag gaan doen. Gebruik hiervoor DigiD of eHerkenning.

De gemeente kan voorwaarden aan de uitrit verbinden. Deze voorwaarden kunnen gedeeltelijk verband houden met het eigendom van de weg.

Als er een watergang (sloot, water) langs je huis loopt waarover je een uitrit wilt maken dan heb je een vergunning van het waterschap nodig en niet van de gemeente.

Wat moet ik doen?

Stuur met de aanvraag de volgende informatie mee:

  • plek en afmeting van de uit- of inrit
  • een overzicht van de materialen die u gaat gebruiken
  • een foto van de bestaande situatie met daarop eventuele obstakels die in de weg staan voor het aanleggen of het gebruik van de in- of uitrit. Denk daarbij aan bomen, lantaarnpalen en nutsvoorzieningen zoals gasleidingen, riolering of telecom-kabels.
  • schets van de gewenste situatie

Hoe lang duurt het?

  • Binnen 8 weken ontvang je bericht of je de vergunning krijgt.
  • De gemeente kan deze termijn eenmalig met 6 weken verlengen.

Bezwaar maken

Als je het niet eens bent met de beslissing van de gemeente, kun je binnen 6 weken bezwaar maken.

Contact 

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij zijn op werkdagen tussen 8.30 uur en 12.30 uur ook telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 088-4970939.

Vergunningen en meldingen worden behandeld door team Vergunningen van de Kempengemeenten. Dit team is gevestigd in het gemeentehuis van Eersel.

Voor inhoudelijke vragen 

P. van der Heijden

Heeft deze informatie u geholpen?

Wat kost het?

Als een omgevingsvergunning voor een in- of uitrit wordt afgegeven, worden de werkzaamheden op gemeentegrond uitgevoerd door de gemeente. De kosten hiervan zijn voor rekening van de aanvrager.