Als je een fiets verloren bent, moet je aangifte doen op de pagina 'Mijn fiets is gestolen' van de politie(externe link). De registratie van gevonden en verloren fietsen gebeurt bij KempenPlus. Alle gevonden fietsen die bij KempenPlus staan, worden gecontroleerd met de aangiftes in de database van de politie. Als er een match is, neemt KempenPlus contact op met de eigenaar van de fiets.

Afspraak maken

Wat moet ik doen?

  • Je doet aangifte van het verloren of gevonden voorwerp bij de gemeente. Je kunt dit ook melden via verlorenofgevonden.nl(externe link).
  • Na de aangifte kun je ervoor kiezen om het gevonden voorwerp zelf te bewaren. Je krijgt dan een oproep van de gemeente als de eigenaar zich heeft gemeld.
  • Je kunt het gevonden voorwerp ook in bewaring geven bij de gemeente. Vraag dan om een bewijs daarvan.
  • Als de gemeente jouw verloren voorwerp denkt te hebben gevonden, krijg je een oproep.

Aangifte bij diefstal

Ga altijd naar de politie om aangifte te doen van een gestolen voorwerp. Je kunt dat persoonlijk doen op het politiebureau, maar vaak ook online.

Eigenaar worden van een gevonden voorwerp

Bij de aangifte kun je aangeven dat je de eigenaar wil worden van het gevonden voorwerp. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen een jaar ophaalt, ben jij de eigenaar van het voorwerp.

Als je het voorwerp in bewaring hebt gegeven aan de gemeente, kun je alleen eigenaar worden als het voorwerp meer dan € 450,- waard is. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen een jaar ophaalt, moet je je na dat jaar binnen een maand melden bij de gemeente.

Contactpersonen

Loket burgerzaken

Heeft deze informatie u geholpen?