Als u een woonwagen hebt, mag die niet overal staan. De gemeente heeft speciale standplaatsen voor woonwagens. Vraag de gemeente waar deze standplaatsen zijn en of u er met uw woonwagen mag staan. Als u een standplaats krijgt toegewezen, hebt u een omgevingsvergunning nodig om uw woonwagen daar neer te zetten.

Hoe werkt het?

Voor de wet zijn woonwagens gelijk aan vaste woningen. Daarom moeten woonwagens aan vergelijkbare bouwtechnische eisen voldoen, zoals:

  • De standplaats moet zijn aangesloten op gas, water, licht en telefoon.
  • Woonwagens moeten 5 meter van elkaar vandaan staan.
  • In de woonwagen mag maximaal 1 persoon per 6 m2 wonen.

Wat moet ik doen?

  • Als u in aanmerking wilt komen voor een standplaats, schrijft u zich in bij de woningcorporatie die de woonwagens verhuurt.
  • Als u uw woonwagen op een standplaats wilt plaatsen, vraagt u een omgevingsvergunning aan via het Omgevingsloket(externe link).

Om voor een standplaats in aanmerking te komen, kunt u zich inschrijven bij Woningstichting De Zaligheden of bij een woningcorporatie die woonwagens verhuurt.

Contactpersonen

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Vergunningen en meldingen worden behandeld door team Vergunningen van de Kempengemeenten. Dit team is gevestigd in het gemeentehuis van Eersel.

Heeft deze informatie u geholpen?