De boodschappen zijn duurder geworden, de energierekening is flink gestegen. Het kan lastig zijn om met je inkomen iedere maand rond te komen. Voor inwoners met een laag inkomen hebben we dit jaar een extra aanbod vanuit de gemeente. Zij kunnen zich aanmelden voor een gratis bezoek van een energieambassadeur.

Een energieambassadeur bekijkt samen met jou waar je in huis nog energie kunt besparen. Hij geeft tips op maat en kan kleine energiebesparende materialen bestellen die hiervoor nodig zijn. Er zijn voor de bewoners zelf geen kosten aan verbonden.

De energieambassadeur is een vrijwilliger uit onze gemeente die het leuk vindt om andere inwoners te helpen om energie te besparen. Er zijn meerdere energieambassadeurs in onze gemeente. Zij hebben een speciale training gevolgd bij KempenEnergie zodat ze weten waar ze op moeten letten en tips op maat kunnen geven. De coördinatie van de inzet van de energieambassadeurs is in handen van onze welzijnsorganisatie CordaadWelzijn.

Alle inwoners die hiervoor in aanmerking komen, ontvangen komende maanden een brief vanuit de gemeente. Je kunt je dan zelf aanmelden voor een bezoek.

Heb je vragen over dit aanbod? Neem dan contact op met Marit van Dooren via m.vandooren@reuseldemierden.nl of via 088 - 497 01 66.

Wil je ook energieambassadeur worden? Graag! Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met Anouk Verbeek van CordaadWelzijn via anoukverbeek@cordaadwelzijn.nl of 06 - 27 36 46 50.