Overnachtings- en opvanglocatie Fletcher Hotel-Restaurant De Kempen

Op dit moment is het Fletcher Hotel-Restaurant De Kempen nog in gebruik als noodopvanglocatie voor maximaal 68 asielzoekers. Op 1 juli 2025 sluit deze noodopvanglocatie haar deuren. Fletcher hotel start daarna met een renovatie en opent media augustus weer haar deuren voor toeristen. 

Het COA spant zich de komende periode in om de huidige bewoners onder te brengen in opvanglocaties in de ´nabije omgeving´ zodat zij onder andere kunnen blijven werken bij de huidige werkgevers. 

De locatie blijft tot en met 1 juli 2025 24/7 bereikbaar op 06 – 34 21 29 12 en reusel-a@soulcareadvies.nl

Wat is het COA?

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zorgt voor de opvang van asielzoekers in Nederland tijdens de asielprocedure. Dit houdt in dat het COA zorgt voor huisvesting vanaf het moment dat de asielzoeker asiel aanvraagt in Nederland, tot aan het moment dat de asielzoeker Nederland moet verlaten of een verblijfsvergunning krijgt.

Zie ook: www.coa.nl

Hoeveel asielzoekers moeten we als gemeente huisvesten?

Onze gemeente heeft een maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de opvang van asielzoekers. Lees er hier meer over.

Waarom werkt gemeente Reusel-De Mierden mee aan deze opvang?

Het gemeentebestuur is blij met deze locatie voor tijdelijke opvang. Daarmee creëren we een gastvrije ontvangst voor mensen op de vlucht en kan de gemeente voldoen aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid en de opgave die er ligt.

Waar kan ik terecht als er iets is?

De locatie aan de Turnhoutseweg is 24 uur per telefonisch bereikbaar. Het telefoonnummer is 06 - 34 21 29 12. De locatiemanager is digitaal te bereiken via reusel-a@soulcareadvies.nl.

Wat is wat: vluchtelingen, asielzoekers en vergunninghouders, azc’s?

Vluchtelingen zijn mensen die wegens oorlog of andere redenen vrezen voor hun leven en asiel aanvragen in ons land. Vluchtelingen die asiel aanvragen heten asielzoekers. Zij worden tijdens de behandeling van hun asielaanvraag opgevangen in azielzoekerscentra (azc’s). Zodra zij een verblijfstatus krijgen in Nederland worden ze vergunninghouders of statushouders genoemd. Vanaf dat moment hebben ze ook recht op een woning in Nederland. De instroom van asielzoekers blijft hoog. Daar komt bij dat de doorstroom van vergunninghouders of statushouders vanuit de azc’s naar woningen als gevolg van de krapte op de woningmarkt laag is. Hierdoor is er op dit moment te weinig opvangcapaciteit.