Het Pius X-College en de Kempengemeenten hebben de handen ineen geslagen om een kledinginzamelingsactie te organiseren voor Kledingbank de Kempen in Bladel. In de week van 11 tot en met 15 maart vindt de kledinginzameling plaats. De leerlingen van het praktijkonderwijs Pius X-College gaan de kleding zelf sorteren en uiteindelijk doneren aan de kledingbank in Bladel.

Praktische informatie kleding inleveren

De inzameling vindt plaats in de landelijke ‘week van het geld’ van maandag 11 tot en met vrijdag 15 maart. Alle inwoners uit de 5 Kempengemeenten (Bladel, Eersel, Bergeijk, Reusel-De Mierden en Oirschot) die kwalitatief goede kleding willen inleveren, zijn welkom op de inzamelingslocatie op de praktijkschool van het Pius X-College, Lange trekken 36, 5531 PZ Bladel. Je kunt hier terecht tussen 09.00 en 13.30 uur. Er is in het bijzonder behoefte aan jongenskleding in de leeftijd 12 tot en met 18 jaar en galakleding.

Armoedeproject Speaking Minds

Het plan voor de kledinginzamelingsactie komt voort uit het project Speaking Minds, waar leerlingen van het Pius X-college zich buigen over armoedevraagstukken. Leerlingen gaan in dit project met vragen aan de slag als: Hoe doorbreken we het taboe op armoede? En hoe voorkomen we dat jongeren geldzorgen krijgen? Vervolgens brengen ze een advies uit aan de gemeenten.

Eén van de ideeën van de leerlingen was het organiseren van een kledinginzameling voor Kledingbank de Kempen die afgelopen september werd geopend. De kledingbank is een initiatief voor alle inwoners uit de Kempen. Inwoners kunnen voor een klein bedrag een abonnement afsluiten en daarmee leuke kleding uitzoeken. Voor gezinnen die dit niet kunnen betalen is er ondersteuning vanuit Stichting Leergeld. Zo kan iedereen meedoen. Vooral voor kinderen is dit erg belangrijk. Daarnaast wordt op deze manier ook het hergebruik van kleding gestimuleerd.

Het adres van de Kledingbank is Markt 12 en 14 (Posthof) in Bladel. Zie ook www.kledingbankdekempen.nl (externe link)voor meer informatie.