Samen met de gemeente Bergeijk, Best, Bladel, Eersel, Oirschot, Veldhoven en Waalre werken wij als Basisteam de Kempen aan de veiligheid binnen De Kempen. Afgelopen jaar werden binnen onze gemeentes tientallen kilo’s verdovende middelen in beslag genomen, tientallen aanhoudingen verricht en hennepkwekerijen en drugslabs ontmanteld. Daar zijn we trots op! Want dat doen we samen.

Samenwerking met partners

Als Basisteam de Kempen bundelen we onze kennis en krachten met andere gemeenten in Oost-Brabant. Daarnaast werken we nauw samen met het Regionaal Informatie en Expertise Centrum Brabant-Zeeland (Taskforce-RIEC) en vele andere organisaties om ondermijning tegen te gaan.*

Samen voor een veilige buurt

Om inwoners bewust te maken van de gevaren en signalen van hennepkwekerijen en drugslabs, hebben we afgelopen jaar onder andere deelgenomen aan een social media campagne. Het doel van de campagne was het verhogen van de meldingsbereidheid van onze inwoners. Met de campagne zijn 150.000 mensen bereikt en de advertenties zijn 1.1 miljoen keer vertoond.

Ondermijning komt ook in Reusel-De Mierden voor

In totaal zijn er in de Kempen in 2023 vijf drugslabs opgerold, waarvan één in onze gemeente. Ook zijn er vijftien hennepkwekerijen ontmanteld, waarvan weer één in onze gemeente. Ondermijning komt dus ook in onze gemeente voor. Burgemeester Annemieke van de Ven: “U kunt ons helpen om onze gemeente veilig te houden. Op het moment dat u denkt 'hier in de buurt is de situatie niet pluis', meld dit alstublieft; anoniem melden kan ook. Samen kunnen we ons ervoor inzetten dat we veilig kunnen blijven wonen in onze mooie gemeente”.

Melden helpt

Heb jij dus vermoedens van een hennepkwekerij, drugslab of andere criminele activiteiten? Meld dit dan! Melden kan door anoniem contact op te nemen met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 - 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl(externe link). Melden via Meld Misdaad Anoniem is écht 100% anoniem. Melden kan ook bij de politie via 0900 - 8844.

*We werken daarnaast samen de politie, het OM, de belastingdienst, de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA), de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), Enexis, Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD), Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV), woningcorporaties, bedrijventerreinen en zorg- en welzijnsinstellingen.