We willen dat alle inwoners uit de Kempen mee kunnen doen aan leuke, leerzame en gezonde activiteiten. Ook als je een laag inkomen hebt. Daarom hebben we de nieuwe participatieregeling 18+ vastgesteld. In de nieuwe regeling is de bijdrage verhoogd en komen meer activiteiten in aanmerking.

Wat kun je met de regeling?

De nieuwe bijdrage is € 180,- per jaar. Je kunt dit geld op verschillende manieren besteden. Denk aan de contributie van een sportvereniging, de sportschool, of een abonnement bij de bibliotheek of het zwembad. Je kunt de bijdrage ook gebruiken voor activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een theatervoorstelling, een uitje naar de dierentuin, een workshop van de volksuniversiteit Eersel of uitjes die de Zonnebloem organiseert.

Hoe werkt het?

Je vraagt de bijdrage achteraf aan, ín het jaar waarin je deelneemt aan de activiteiten en je de kosten hebt gemaakt. Bij uitzondering kan de bijdrage vooraf worden uitbetaald. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de bijdrage lees je op www.kempenplus.com/participatieregeling-18(externe link).

Het aanvraagformulier vraag je aan bij het team Bijzondere Bijstand van KempenPlus via 0497 - 33 12 00. Elke dag is er een telefonisch spreekuur van 09.00 tot 11.00 uur. Je kunt ook mailen naar bijzonderebijstand@kempenplus.com. Neem ook gerust contact op als je niet zeker weet of jouw activiteit in aanmerking komt of als je andere vragen hebt!

Informatieplein

Voor hulp bij het aanvragen van de participatiebijdrage kun je ook naar het Informatieplein in Bladel of Eersel komen. In Bladel is dit elke maandag in de oneven weken bij KempenPlus op de Raambrug 8. In Eersel is dit elke woensdag in de even weken in de bibliotheek, Dijk 7. Het Informatieplein is open van 14.00 tot 16.00 uur. Je kunt hier zonder afspraak binnenlopen voor gratis ondersteuning en praktische hulp. Bijvoorbeeld bij vragen over de digitale overheid of voor ondersteuning bij geldzaken. Op www.kempenplus.nl/geldzaken(externe link) vind je ook informatie over geldzaken.

Het Informatieplein is een samenwerking tussen de bibliotheek, Digitaalhuis, sociaal raadslieden en de thuisadministratie van CordaadWelzijn.