Tijdens hun onderzoek aan de Kruisstraat 57 in Reusel hebben archeologen tekenen gevonden van een boerderij uit de Romeinse tijd. De vondst geeft ons nog meer inzicht in de Romeinse nederzetting die hier duizenden jaren geleden stond. 

Een paar verkleurde stukken aarde en hier en daar wat scherven, meer is het niet. Je zou zomaar langs de archeologische opgraving aan de Kruisstraat kunnen lopen zonder iets bijzonders te zien. Maar in de ogen van een archeoloog vertellen de verkleuringen en scherven een ander verhaal. Ze bevestigen nogmaals dat hier duizenden jaren geleden een levendig Romeins dorp stond. 

Romeinse boerderij

De nieuwste vondst laat de tekenen zien van een grote boerderij die hier in de Romeinse tijd stond. Het is het volgende deel van een puzzel die al tientallen jaren wordt gelegd. Sinds 2008 worden in Reusel al aanwijzingen gevonden van een flinke Romeinse nederzettingen. Eerdere opgravingen leverden al mooie potscherven en tekenen van een waterput op. 

Meer weten?

Bekijk dan het mooie fotoverslag(externe link) dat leden van de Heemkunde Werkgroep Reusel hebben gemaakt van hun bezoek aan de opgraving. Of lees meer over de eerdere opgravingen van het Romeinse dorp in Reusel op de website van Jan Wijten(externe link).