Iris is één van onze communicatieadviseurs. Zij zorgt ervoor dat de gemeentelijke berichten elke week weer in de lokale krant, D'n Uitkijk, staan. Ze begon een paar jaar geleden als tijdelijke collega. Dat ging zo goed, dat ze lekker bij ons is gebleven. "Ik voelde me meteen welkom".

"Er gebeurt veel in een gemeentelijke organisatie. En team communicatie is overal bij betrokken. Ik werk bijvoorbeeld veel samen met het team Ruimtelijk beheer over de communicatie van projecten die te maken hebben met riolering, wegen, reconstructies, openbaar groen, et cetera. En ik ben onderdeel van het projectteam dat gaat over de urgente doelgroepen, zoals Oekraïense vluchtelingen, asielzoekers en vergunninghouders.

Daar komen dan nog alle dagelijkse werkzaamheden bij. De mail checken, teksten nalezen, communicatieadviezen schrijven, de sociale media in de gaten houden en zoeken naar manieren om onze communicatie richting de inwoners te verbeteren. De veelzijdigheid vind ik leuk. Elke dag is anders."

Werk dat er toe doet

"Ik kwam hier een jaar geleden binnen als tijdelijke collega. Dat zou voor een paar maanden zijn, maar het beviel van beide kanten zo goed dat ik inmiddels in dienst ben bij de gemeente. Ik voelde me meteen welkom en kon ook direct vol aan de bak, dat vond ik heel fijn. Je krijgt veel ruimte om je werk te doen en initiatief te nemen. De organisatie is erg betrokken en het is erg laagdrempelig en makkelijk om bij iemand binnen te lopen.

Voor mij is het belangrijk om echt iets toe te kunnen voegen met mijn werk. Dat het ergens toe leidt. En dat is bij een gemeente zo. Zeker bij een kleinere gemeente zoals Reusel-De Mierden. Je zit wat meer op ‘de voorgrond’ dan bijvoorbeeld bij een organisatie met 6.000 mensen, waar ik hiervoor werkte, waar jouw werk iets minder zichtbaar lijkt."

Lees ook deze verhalen eens

  • Tessa van Dooren

    Beleidsmedewerker Cultuur en Vrijwilligers: "Iedereen helpt elkaar vooruit."

  • Jan Verspaandonk

    Medewerker buitendienst: "We zijn een hechte club."

  • Dirk Bierens

    Technisch ondersteuner Ruimtelijk Beheer. "Elke opdracht is een nieuwe uitdaging. Leuk!"

Werken bij de gemeente iets voor jou?

Kijk dan eens welke vacatures we op dit moment open hebben staan. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die aan de slag willen voor onze inwoners. In een organisatie waar ze echt het verschil kunnen maken. 

Bekijk de vacatures