Voor eigenaren van bijvoorbeeld sportverenigingen, buurthuizen, scholen en zorginstellingen die hun energieverbruik willen verlagen is er nu gratis hulp. Het Ontzorgingsloket Maatschappelijk Vastgoed van de provincie Noord-Brabant ondersteunt eigenaren van maatschappelijk vastgoed bij het verduurzamen van hun pand(en). Van coaching en energieadvies tot support bij het aanvragen van vergunningen en subsidies. 

Het afgelopen jaar heeft het Ontzorgingsloket Maatschappelijk Vastgoed samen met eigenaren van maatschappelijk vastgoed gewerkt aan de verduurzaming van maar liefst 144 gebouwen, waaronder scholen, zorginstellingen, musea en sportzalen. Bij al deze gebouwen zijn mooie stappen richting verduurzaming gezet. 

Ben jij ook eigenaar van maatschappelijk vastgoed en wil je verduurzamen? Dan kan het Ontzorgingsloket helpen met expertise, capaciteit en/of middelen. Een expert denkt met je mee en kan je soms zelfs een deel van het werk uit handen nemen. De ondersteuning wordt afgestemd op de situatie en wensen van jouw organisatie. Zo kan het loket ook helpen met het aanvragen van subsidies en financiering. 

Voorwaarden en aanmelden

Onderwijsinstellingen, kleine gemeenten, zorginstellingen, sportbedrijven, culturele ANBI’s, buurthuizen en wijkcentra kunnen hulp krijgen van het Ontzorgingsloket Maatschappelijk Vastgoed. Benieuwd of jouw organisatie in aanmerking komt?

Bekijk de voorwaarden op de informatiepagina en meld je aan